Εργαστήριο Προσχολικής Μουσικής Αγωγής

Το πρόγραμμα Προσχολική Μουσική Αγωγή απευθύνεται σε παιδιά 4-6 ετών και αποτελεί το πρώτο βήμα στις μουσικές σπουδές.
Η προσχολική μουσική αγωγή καλύπτει δύο σχολικά έτη και η ύλη της διαιρείται σε τέσσερα εξάμηνα. Η ενότητες του προγράμματος αφορούν:

 • την γνωριμία με τους ήχους
  • την εξοικείωση με τη μουσική γραφή
  • την επαφή με τα μουσικά όργανα
  • την καλλιέργεια της φωνής και του ρυθμού
  • την ακρόαση μουσικών έργων
  • την ανάπτυξη της δημιουργικότητας με αυτοσχεδιασμούς και μουσικοκινητικά παιχνίδια

Κάθε τάξη αποτελείται από 8-10 παιδιά.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιάστηκε από τις μουσικοπαιδαγωγούς Χαρίκλεια Παπανικολάου και Παυλίνα Λιάτσου που είναι Ειδικοί Επιστήμονες στην Παιδαγωγική Σχολή του Α.Π.Θ. και γίνεται σε συνεργασία με το Ωδείο Μουσικό Κολέγιο της Θεσσαλονίκης.
Τα μαθήματα γίνονται μια φορά της εβδομάδα και διαρκούν 2 διδακτικές ώρες.

Γνωρίστε τον υπεύθυνο του τμήματος Ζωγραφικής

Εύα Ξανθοπουλίδου

Η Εύα Ξανθοπουλίδου γεννήθηκε στην Ξάνθη. Το 1996 γράφεται στο παράρτημα Ξάνθης του Εθνικού Ωδείου Αθηνών και παρακολουθεί Πιάνο, Υποχρεωτικά και Ανώτερα Θεωρητικά. Το 2007 παίρνει το Πτυχίο της Αρμονίας με βαθμό Άριστα και το 2009 το Πτυχίο Πιάνου επίσης με Άριστα από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Το έτος 2013 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Μουσικοπαιδαγωγική Εκπαίδευση. Το 2014 παίρνει το Πτυχίο της Αντίστιξης, ενώ το 2016 το Πτυχίο Φούγκας και το Δίπλωμα Πιάνου με Άριστα. Επίσης, είναι διπλωματούχος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και εργάζεται ως καθηγήτρια Πιάνου και Ανώτερων Θεωρητικών στο Παράρτημα Ξάνθης του Εθνικού Ωδείου Αθηνών από το 2009 έως και σήμερα.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τη λειτουργία του τμήματος Προσχολικής Μουσικής Αγωγής.

3 + 4 =